nuffnang

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 9 February 2012

kene buli lahh


4 hari keje pagi, 4 hari kerja malam . cuti 2 hari . Oh sangat awesome . Kalau buat ot dalam masa 3 or 4 hari,gaji boleh dapat 1k.. yeppiiii


Duit-duit tu semua aku nak belanje sampai habis!! wakaka..
tidak,tidak. harus dan wajib simpan RM500 dalam bank. mane tahu kumpul banyak-banyak nanti,cepat gak beli kereta ke,beli funiture yang cantik-cantik lepastu hias sendiri macam deko bersama eric .   
bestnye..
misalnye kalo future hsband aku (insyallah nabil <3) beli apartment ke,ape ke aku nak hias sendiri setiap ruang macam IKEA tu . perghh, nampak mewah   ..
ahakss . berangan dah ni . 


First gaji dulu dapat seciput je..  Tapi ape ade hal. Name pon baru kerja,masuk pulak tengah-tengah bulan..
Dapat gaji stret keluarkan RM150. RM50 belanje mak beli barang dapur,RM70 bayar saman tak pakai tali pingang. RM30 beli barang kucing-kucing.  

tak puas lagi tu,aku keluarkan lagi duit dan sekarang tinggal la RM 28.32 dalam akaun mybank aku tu.. hahaha.  agak2 boleh ke aku tetapkan matlamat nak simpan RM500 setiap kali gaji???

Semoga aku menjadi perempuan yang tidak mudah boros dan tidak mudah mengikut nafsu..




" Seeloknye kite kerja lah dengan niat kerana Allah s.w.t. kalau kerje semata-mate duit je,tetibe nasib kau tak baik,mane tahu kau kene rompak time cucuk duit,tak ke rase arghhhhh bongokkss laaa cisss!!!"


ok aku dah faham. Niat aku bekerja sebab nak isi masa lapang n tolong mak abah kerana Allah s.w.t dan kumpul duit untuk masa depan.

.................................

saje nak tayang an sorbet tu.. kiki

aku ni kan budak baru lagi kat tempat kerja. aku pon tak terlepas kene buli dengan orang lame...
tak pe, tak pe . 
buli lah lagi,saya boleh buat lah kalau anda hantar saya bahagian scope.
Dulu mase form 5,saya belajar biologi pon pakai scope..

Then,baru sehari pakai scope aku dah muntah-muntah n pening-pening.. memang satu cabaran..

Jadi pekerja baru macam aku ni,tak habis-habis diorang nak dera perasaan aku..
Nak tukar shift pon aku kene ngumpat dengan diorang.

Iri hati dengan aku pon ade.. aiyaaaa.

bende remeh je ni, ingat aku kisah??????
janji aku ade superman yang boleh selamatkan aku. ( <3 nabil)


saya nak kerja dengan niat yang suci...


ceewahhh :)



errrr result STPM nak keluar dah.... dup dap dup dapppppppp...


2 comments:

qlah said...

sorbet tu apa eh ? ok kesia saya , naif , hihi XD

Nad Fieya D'rabell said...

oh sorbet tu sejenis aiskrim yg xdek krim.. try google ^^