nuffnang

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 9 June 2011

pertama kali aku pakai baju hospital

tak pernah dan tak ku sangka akhirnya bende tu hinggap jugak kat lengan ku.
adehhh,nasib baik aku dah besar panjang,kalau tidak dah lame meraung "xmo!! xmo argghhh yah takmoh kene enjit mak..arghhhh uwek uwek" 

"nabiyah,
ade sape-sape name nabiyah??"
sorang pon tak nyahut panggilan jururawat tu, "haiya, banyak susah ini olang, olang mahu cepat dia pula xda dalam bilik ini"
"nurnabiyah rafiah!! panggilan terakhir"
eh,name aku tu,sejak bile name aku nabiyah ni, "nurse salah sebut name lah,nadhirah la,bukan nabiyah la"
langsung muka jururawat tu merah padam n buatlah aksi poyo dia depan aku.. hahah.



masuk je bilik operation tu, badan aku mengigil..
sejuk dia tak terkata,dah macam dalam peti ais besar je aku duduk. badan aku dah goyang-goyang,ketar-ketar.nak tekencing pon ade. dokter faiz dah dok ketawe kan aku dekat depan pintu operation.
=.=
dengan mengigil aku bersuare,"doookkkterrr, nnaaapee sesesejukk niii"
dokter faiz pon jawab"biaasse lerrr tttuuww,nnaakk bububunuhh kukukumann" haha kuwang asam punye dokter,dia dok perli aku,lepas je balas jawapan aku tu dia ketawe terbahak-bahak kan aku. dokter-dokter lain pon dok ketawe sekali. haha,hilang rase gementar aku 
memang spoting giler diorang, 



.....................................

aku disuruh baring.
tangan aku di urut-urut oleh dokter vincent nak cari urat
mula-mula cucuk kat bahagian tangan,alah budak sain sukan cakap atas tulang karpels

tak kene urat,cabut balik,cucuk tempat lain
kali ni cucuk pulak dekat pergelangan tangan.

tak dapat jugak! siot je, aku dah ngerang-ngerang.
 cabut balik.
kali ni kat atas tulang radius.. mak aihhh!!!

"sori adik, urat awak rapuh. kita cucuk kat lengan pulak eh"


makedatuk!!! empat kali beb! empat kali baru kene. dah la aku tengah mengigil,sejuk,takut kene pulak cucuk cucuk dan cucuk lagi cucuk. aku dah lah takut cucuk. pehhh

aku dah bebel,"auw,auw aduh aduh,sakitttt,saaakk...." dah kene bius langsung diam.
haha
...............................................




aku tersedar dari bius,pening-pening lalat aku dibuatnye. wahh aku dilayan bagaikan puteri..hehe.  tak silap aku ade 7orang dokter keliling aku,semua hensem-hensem n cantik-cantik.. hehe. kompem nabil jeles.. bhahhaa.
:p
seingat aku,tersedar je dari ubat bius tu,aku mengerang sejuk. pehh aii memang tak boleh tahan lah aku cakap,macam dalam peti ais yang nak bekukan aiskrim padle pop je

.........................................................................




kasihan tangan ku. sampai sekarang bengkak lagi.

 adik kedua aku teman kan aku. 
mase inilah aku buli dia.. haha.
biaselah,orang sakitkan kehendak mesti dituruti.
apelagi,time ni aku kacau dia. tolong ambil itu lah inilah..haha bia dia rase.
selalu dia buat sepah rumahkan,tak nak basuh pingan kan,campak kasuk rate-ratekan. aku kene kemas kan. 
biakan dia.
:p
papepon thanks teman kan akak.

time ni mak aku balik sembahyang

dan hencik nabil botak berasal dari endon ini jugak teman kan aku.
terimakasih sayang.
dia baru je balik dari interview bomba.
aku doa kan semoga dia dapat kerjaya tu.
amin
^^

terimekasih hencik nabil belanje jagung. 
aku mintak bunga ros merah,dapat pulak jagung kuning..
hehe papepon alhamdulilah

hahahaha. baju ni kelakau kau tahu tak. kene bekemban. nasib baik je tak tercabut.



.............................

terima kasih kepada pihak hospital yang sudi merawat aku
Alhamdulilah,semuanye lancar.
^^






4 comments:

raima said...

semoge cepat sembuh cik adik ;)

cik suhailah said...

nad , awk sakit pe ???

Nad Fieya D'rabell said...

:: raima :: thanks cik adik ^^

Nad Fieya D'rabell said...

:: cik suhaila :: kita sakit rindu-rindu.. hehe :p.