nuffnang

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 11 June 2011

aktiviti orang sakit macam aku

hoyeahh . hoyeahh
sejak semenjak ni lepas balik dari hospital hidup ku bagaikan puteri yang hanye duduk atas sofa sambil makan keropok ikan dan menonton tv. kalau rancangan tak seronok,rampas remote dari adik kecik aku yang dari tadi asyik dengan kartun ben ten je tukar rancangan hindustan 133. layan tu lagi syiok. boleh layan cintan-cintan dalam hindustan,pastu sedia kan tisu lap air mate dok mengalir je
muahahaha.

nak pegang pisau salah,nak goreng nuget salah,nak tumbuk bawang lagi lah mak aku dok bising je.
tak boleh itu,tak boleh ini. sapu sampah bilik sendiri pon no way katenye.
hulamak . macam aku bos di rumah ini.. tehehehe.. seronok memang seronok. bosan memang ade.

adik aku si efa tu dah dok bengang dengan aku.muhahaha. 
ape taknye, semua keje yang biase aku buat,diserahkan padenye. takpe,biar dia rasakan. selalu nak malas je kan. harini baru kau tahu betape banyaknye kerja aku kat rumah. sedangkan kau dok tengok korea. ajak potong bawang ciput pon dah ngeluhkan. 
camnne nak kahwin nihhh.

 adik aku yang pura-pura rajin


.......................



seperti yang aku cakap tadi,aku dok depan tb sambil goyang-goyang kaki. 
dah terlampau bosan,aku online la jap ni haa,update diari aku ni haa dalam blogspot ni haa.
takde keje punya pasal haa.
padehal aku dah agak sihat,dah boleh menyanyi kuat2 dalam bilik air,dah boleh keluar merayau pergi kedai depan beli lolipop dah boleh buat aktiviti harian lah senang citer.


sebab mak terlalu ambil berat pasal ku,so macam ni lah jadinya.. super queen in the house..
muahahaha.
aku bersyukur sangat mak dan abah serta adik-adik aku mahupun orang tersayang sangat ambil berat pasal ku.
rasa diriku begitu dihargai.. :)
sayang kome.

jadi,aku pun rasa tak eloklah kalau dok diam je tak buat ape-ape. aku pun cube merengek renget macam anak kecil,konon nak tunjuk diripon rajin jugak la. hekhekhek .
:D
oleh itu mak bagi kerja.


aktiviti membuang tangkai cili...
apepon boleh lah... sambil tu meratah sekali cili tu,lepas tu terlompat-lompat ,jerit-jerit tak tahan pedas..
cepat-cepat bukak peti ais cari ais pastu cairkan ais tu dalam mulut.
perhhh rasa kelegaannye .
tehehehe...

setelah selesai kerja ku,mak n abah pulek mau pergi rumah baru.
aku macam biase dok rumah mengembangkan lemak-lemak badan.perhhh super bosan bosan dan bosan
akibat keprihatinan hencik nabil,
beliau bawak aku balik kampung

weeehoooo~
jadi, bye bye.
^^




::entri tengahhari tadi,::

2 comments:

SitiQ said...

amboi2,,best nyer dye!!jels2!! semoge cpt sembuh oke darl...

Nad Fieya D'rabell said...

muahehehe :p.
thanks sitiQ a.k.a nad ^^