nuffnang

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 26 November 2011

Alkisah STPM saya minggu pertama



STPM 2011 dah pon tiba
dan aku adelah calon STPM

macam biase, bila ade je exam t'besar dalam hidup,mesti badan nak mengigil bagai..
mula lah kepale hotak nak meragam
saat2 akhir tulah kerajinan maximum mengadap buku mula muncul 
hebatnye saya..

hehe


muka 1st day nak stpm



1st day STPM 2011 kali ni, bermula dengan subjek Pengajian AM kertas 2.
Ade karangan. Kene jawab 2 biji karangan !!! pemahaman ade, Graf ade n Carta Alir pon ade.
semua2 tu kene jawab.
pastu yang tak boleh blahnye ialah, masa aku tak cukup untuk jawab paper tu !!!! 3jam pon masih tak cukup. ape taknye, dah syok layan karangan2 tu sampaikan graf aku tuu,haisshhh malas la nak cakap..
tapi rase lege gak sebab rata2 budak stpm yang lain cakap graf tu susah kali ni..


ok lupakan lah pengajian am tu. dah berakhir pon.


2nd day.muka aku lepas stpm paper BM. tanda bagus sbb dpt jwb dgn baik :)


2nd day pulak paper Bahasa Melayu kertas 2
quite ok lah.. tak banyak ragam. 
cuma rumusan je pening2 sikit.
alhamdulilah boleh jawab


3rd day. wajah semangat nak amek paper STPM SEJARAH 2



sejarah..
ohooo.. aku rase sangat menyesal spot soalan. tapi alhamdulilah soalan senang-senang
tapi tu lah. soalan senang gak lah aku amek remeh temeh. pastu tuptup masuk stpm
hafal pulak sikit-sikit..
gile lah!!! target MESIR sekali keluar MESOPOTAMIA. nasib jugaklah aku ade jugak bace pasal tu

ni nak cerita..
hehehe

time paper sejarah,meja aku betul-betul kat tepi pintu belakang dewan.  bangunan aku kat tingkat 4. kawasan tu angin betul-betul tiup kuat..sejuk.

ade 2 pengawas peperiksaan dalam bilik exam aku .
 seorang guru cina. lelaki. beliau sangat funny tahu tak! dan seorang guru perempuan melayu muka dia garang.

nak jadikan cerita. guru lelaki tu aku tengok comel sebab faktor badan dia macam tedy bear yang montel..
dan perangai dia pon comey..
dia agak clumsy sikit.. baju yang dia pakai tu agak ketat .tu yang buat lawak. aku tengah jawab exam pon boleh ketawe-ketawe tengok perangai dia. macam budak perempuan yang mengada-ngada. Nasib baik jelah dia tu lelaki. Tak lah teserlah kegedikkan dia tu.
hee
dari situ dah dapat agakkan beliau jenis yang camne??

keadaan dalam bilik exam tu sunyi sampaikan dapat dengar bunyi angin meniup kencang. calon-calon semua dah kusyuk jawab soalan. tetibe dengar bunyi . kelecikk,kelecikk..(bunyi orang tengah amek gambar) .  menganggu betul! 
Aku pon tengoklah  makhluk mana yang buat onar tu.. sekali cikgu laki tu daa. macam-macam position dia amek untuk bergambar. kau tak rase geram ke dengan bunyi-bunyi tu??? tahu-tahulah kan kamera henset kalau bukak bunyi,bunyi dia cmne?? haishhh. kelecikkk..



then,aku sambung lah jawab exam tu. tetibe angin tiup sangat kencang. tak semene-mene pembaris aku terterbang dan tercampak kat meja kawan aku,lili dan terlanggar satu objek. 
bedebuk!! bunyi kopak pensel dak lili jatuh dengan kuat sekali..
hahaha. pastu aku tengok lah cikgu laki yang kusyuk amek gambar tu..
terkejut dia nauzubillah. sumpah kelakar.
nasib baik je henset dia tak tercampak 10meter dek terkejut dengar bunyi tu.


sepatutnye,kalau barang-barang calon jatuh, pengawas pemeriksaan 2 yang kene tolong amekkan kan??
dak lili pulak macam sebersalah nak bangun pegi amek pensel2 yang dah bertabur tu
yelah,calon mane boleh bangun dari tempat duduk.
nak tak nak terpakse lah kawan aku tu kene kutip sendiri barang-barang tersebut sebab pengawas tu pandang lili,lili pulak pandang pengawas tu..


cikgu laki tu perhatikan je sambil wat muke bersalah
agaknye dia comel kot sebab tu dia tak mau tunduk n mencangkung tok kutip barang2 tu.

papepon,insiden tu sedikit sebanyak ilang gak tension nak jawab 4 biji karangan sejarah.



semoga paper seterusnya aku n calon-calon STPM yang lain dapat jawab paper STPM dengan mudah.. amin




p/s: syok giler dapat cuti 10hari coz paper aku seterusnye bersambung nextweek punye nextweek..hehe.

4 comments:

SANDRA AZWAN said...

gud luck!

naf. said...

semoga berjaya dgn paper strusnya :)

Nad Fieya D'rabell said...

sandra azwan : wahh! thanks 4 the wish!! ^^

Nad Fieya D'rabell said...

ainul: awk jugak! smoge bejaye dlm bisness!! ^^