nuffnang

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 16 June 2011

main makeup-makeup ^^

salam.

mase kecik-kecik dulu aku tak macam ni,tak suka gaun kembang,tak suka lipstik,tak suka foundation.
bukan ape,sebabnya dulu mase kecik-kecik aku jarang sentuh barang perempuan. dan sebabnye juga, semua alat solek mak aku,dia dah sorok tinggi-tinggi dari ketinggian aku..
hahaha.
dulu kan kite semua kecik,pendek. tapi,sekarang dah tinggi. 
aku?
aku,tinggi bape inci je dengan ketinggian kereta kancil..
muaahahaha.
tapi antara kereta kancil dengan aku,aku lg tinggi okeyyhh..
:D
 mak aku sorokkan pon sebab salah aku jugak. aku pergi conteng dinding guna gincu dia.tak cukup dengan tu,aku terpatahkan gincu dia. malam tu jugaklah  kene sebat kat peha 2kali..
sob sob.
toubat owhh

hahaha.. budak2 lagi time tuh
.............................................................



macam biase,tak pergi sekolah,tak buat ape-ape,bosan giler dok membongkang je dalam rumah, 
hencik nabil pulak dah merayau pergi rumah member dia katenye malam nanti baru muncul.
sakit aku pulak menyerang pagi tadi je,sekarang dah okey
citer hindustan ISHQ pelakon dia Amir Khan dah aku dah habis tonton sampai mengalir air mate.
dan bila semua itu telah berlaku aku jadi bosannn!

...............................................

jadi,bila bosan bukak facebook.
bosan dengan facebook,layan blog.
bosan dengan blog,aku merayau pulak dengan hencik google..

sekali terjumpalah web pasal make up.
bila dah terjumpa ape lagi............
jeng jeng jeng.


aku make up an diri aku ni haa..

"phewiitttttt.. nak ngorat boleh???"
hehehe..
gilo,ngorat diri sendiri.


haha.. bulu mate tak menahan kan??? lipstik lawa kan..
fuyoo,kalau lah aku dah keje dah ade duit,dah boleh shoping2 make up..
gian hakuhhhh!

tak pe,tak pe,sabau jelah..ko tunggu.. ko tunggu mase akan datang..

.............................................

akan tetapi,kene jugak ingatkan diri aku ni haa..
tidak perlu terlalu over modified kecantikkan semulajadi yang telah di anugerahkan oleh-NYA
 hencik nabil juga berpesan supaya jauhi makeup.
what?? 
NO WAY lah yang tuh kann..
hidup tanpa secalit foundation,mane bolehkan. kompem2 lah muka aku pucat. dah la sememangnya pucat
xde pemerah bibir jadi tak semangatlah.
hencik nabil memang tak suka aku makeup..
tapi aku perempuan beb,jadi aku pon pujok dia supaye bagi keizinan..
alasan aku bagi.
"nabil suka motokan,dan dyra suka makeup"
muahaha,terus dia wat muka toye..

aku tahu,dia macam tu sebab tak nak bagi orang ngorat aku kan..ngeh ngeh ngeh(perasan)
taklah,hencik nabil memang jage aku dan mase yang same dia memahami aku.
sayang dia.
^^

........................................

jadi.. korang nak tak link main makeup-makeup ni..
mahu tak????????

ok,terima kasih.
sila senyum

dan

Assalamualaikum.

4 comments:

eja said...

canteklah!=)

Nad Fieya D'rabell said...

ngeh ngeh ngeh. :P
try la

Dea said...

sy xsuke makeupp. ckp la pkai lipglos n eyeliner.. hoho

Nad Fieya D'rabell said...

Dea :: kan? sy pon