nuffnang

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 16 August 2011

Macarons 12biji, RM10 !!!!


engkau tahu tak sebiji macaron adalah RM2 hengget?? sebiji taw!
 mahal x mahal.

baiklah. 'Macaron'



Macaron ni adalah sejenis kudapan orang perancis.. diorang kat sane,petang-petang ratah macaron.
kita pulak petang-petang ratah keropok cicah belacan....muehehe..
jadi,balik pada cerita entry ni,sekarang ni pembuatan macaron ni dah mula popular kat dalam negara kita ni(Malaysia).. dan kuat jugak lah pengaruh macaron ni
ramai jugak yang dok tercari-cari macaron sane-sini
sampaikan macaron ni boleh dibuat sebagai barang hantaran untuk orang kawin,bufday party or what ever event yang adelah.




dan pengaruh macaron ni dah pon mempengaruhi diri aku.
kau tahu tak, aku jeles tengok orang yang reti buat macaron..
mane boleh kan. nak jugak lah aku try.


masuk semalam, sudah 4 kali try, 4 kali bikin, 4 kali mencuba buat macaron ni supaya ia benar-benar menjadi!!!!!

kate orang, usaha tangge kejayaan. jadi aku tak mahu lah jadi orang yang gagal ^^

........................................



kate orang harga macaron yang sebesar 50sen harganya RM2 sebiji tu agak berbaloi
sebab pembikinan dia perlukan tahap kesabaran yang sangat tinggi dan perlu berhati-hati
tambah pula ,macaron ni comei-comei je kan
agak tu lah kot dia mahal
alah, macam  Ferrer roche la mahal dia tu



macaron ni sangat lah tersangat manis!!!!
manis dia tu boleh membuatkan muka kita sentiase nampak manis walaupun engkau time tu tengah marahkan kucing engkau yang suka kencing sepah-sepah tu
hahaha, nampak tak kehebatan pada macaron tu??

walaupun rase dia sangat manis,tapi dia comel!!!
patutlah ramai yang buat tempahan macaron ni
nampak warna warni

bila kita dah gigit macaron ni, rase crunchy di luar dan chewy di dalam.
ko dapat bayang kan tak??
oh,soryy. puase la.
hehehe
:p

kalau kita jadikan macaron ni sebagai buah tangan kepada seseorang ,pasti hati si penerime tu  rase ''oh indahnye hidupku bagaikan pelangi  yang berwarna-warni"





so, oleh kerana aku sudah berjaya menghasilkan macaron
aku fikir nak bukak bisnes sikit lah kawan-kawan

sekarang ni hobi aku adalah menghasilkan macaron.
asyik hasilkan je sampai menimbun-nimbun , baik aku buat bisnes kan???

baiklah untuk bisnes online yang pertama kali dalam hidup aku ni, aku jual macaron dengan harga sedosen RM10.
12 biji , RM10

ok tak??

ni pon dah banyak kurang taw harga dia..
aku jual RM0.80 sebiji. baik tak hati aku???


sebelum tu, aku notice kan dulu ye.

saya ni dari melaka. kalau ade yang luar dari melaka tu yang nak buat tempahan macaron ni,boleh
tapi kos penghantaran pos laju kene caj taw. Dan peluang dapat harga murah ni berlangsung selama 2 bulan sahaja bermula  dari sekarang. Sebabnye,kalau jual murah terus bankrup la peniaga-peniaga yang lain. habis saya kene hentam pulak nanti. 


siapa yang mahu, pm saya di
nad fieya D'rabell


nanti saya bagi detail information setelah anda pm saya di facebook ok

^^




fuhh.. semoga titik permulaan aku ni berjaya suatu hari kelak



sumber:  google  n  drabell's blog

7 comments:

abyan khairi said...

wahh.. nampak cam sedap je.. abyan teringin nak try.. ^^

Nad Fieya D'rabell said...

^^ . boleh aje abyan. lau nak pm sy ok

Norasikin said...

Selamat menceburi bidang perniagaan. Semoga maju jaya hendaknya

qlah said...

moga berjaya sis ! hehe ;D

asy faro said...

keropok cicah belacan lagi sodap! murah pun murah, hahaha

salam kenal dr saye, asy faro=)

rumah da pasang panjut? raye nak dekat da nie :

http://asyfaro.blogspot.com/2011/08/panjut.html

▪littleimie▪ said...

yargh macaroon its quiet expensive,u better making it urself.. i pown suke gak..jom singgah blog i dear =D

Coretan anuar said...

Macam sedap jer.. Saya tak pernah rasa.. Tapi bila baca blog ini teringin nak makan satu...